<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Ananas
mat&smak / den 4 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Ananas

Ananas comosus

Ananas härstammar från Sydamerika. Ananas är en meterhög, tropisk ört där bladen sitter i rosett. Varje blomma mognar till ett bär och ananasfrukten uppstår genom  att dessa bär växer ihop. 

Skriv ut
3605
Användning

Det finns både färsk och konserverad ananas. Smaken hos färsk ananas är fräsch, syrlig och lite kryddig. 

Förvaring

Förvaras vid 7-13 grader, eftersom ananas får köldskador vid förvaring under 7 grader.

Exempel på maträtter

Kyckling med sötsur sås, wok med fläskfilé och ananas, köttfärs hawaii, varma smörgåsar med skinka och ananas, ananas som förrätt och ananas som dessert

Enkla tips

Ananas innehåller ett protein som bryter ner protein och hindrar gelatin från att stelna. Ananas bör därför tillsättas så sent som möjligt i tårtor som innehåller grädde och/eller gelatin.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top