<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Brysselkål
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Brysselkål

Brassica oleracea var.gemmifera

Brysselkålen började odlas i Belgien på 1500-talet, vilket har givit den dess svenska namn. Brysselkål består av små bladskott, som bildar mini-kålhuvuden på en kraftig stam.

Skriv ut
2810
Användning

Brysselkål är god i  i gratänger, soppor, grytor och lådor.

Förvaring

2-4 grader i plastpåse.

Exempel på maträtter

Stek med gräddsås, kokt potatis och brysselkål, ostgratinerad brysselkål med stekt falukorv.

Enkla tips

Brysselkål går utmärkt att frysa.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top