<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Dill
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Dill

Anethus graveolens

Dill är en gammal kryddväxt och kommer ursprungligen från Medelhavsområdet. Dill har en mycket karaktäristisk smak. Vi i Norden lär vara de som använder dill allra flitigast i världen. Det finns både bladdill och krondill. 

Skriv ut
3461
Användning

Dill passar mycket bra till såser, fisk. och grönsaksrätter. Dill är ett måste till gravad lax. Krondill finns endast på hösten och används till kräftor och olika inläggningar.

Förvaring

Bör förvara knippedill i ett glas med vatten, gärna i kylen.

Exempel på maträtter

Hovmästarsås, lax med dillstuvad potatis, som dekoration.

Enkla tips

Om dillen slokar, gör en ny snittyta och ställ knippet i ett glas med varmt vatten.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top