<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Endive
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Endive

Cichorium intybu

Endiver kallas ibland även för cikoriasallat. De är hårdknutna, spolformade salladshuvuden. Endive odlas i mörker eftersom den blir grön och besk om den odlas ljust.

Skriv ut
2300
Användning

Endive har lite speciell besk smak, men vid tillagning blir smaken mildare. Endive är lika användbar rå som kokt. Endive kan användas både i kalla som varma rätter.

Förvaring

Förvaras bäst i kylskåp. Endive bör ej frysas.

Exempel på maträtter

Som ensamrätt med en klick smör, kokt endive med hollandaisesås, endivegratäng med gorgonzola, till ostbrickan.

Enkla tips

Skär gärna bort den nedersta delen av endiven som kan vara alltför besk.

 

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top