<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Granatäpple
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Granatäpple

Punica granatum

Granatäpple importeras bland annat från Indien och länderna runt Medelhavet. Granatäpplet är en gammal kulturväxt som troligen har sina hemtrakter i Främre Orienten och medelhavsområdet. Granatäpple är ett litet träd eller buske med taggiga grenar och gröna och hårda blad. Frukten är stor som ett äpple. 

Skriv ut
4874
Användning

Smaken påminner om vinbär. Innanför det skrovliga och läderartade skalet finns kärnor och ett sötsyrligt, geléaktigt kött. Det är det man äter. Peta bort de tunna mellanväggarna inne i frukten. De innehåller garvsyra och smakar illa.

Förvaring

Granatäpple bör förvaras i 0-4 grader.

Exempel på maträtter

I sallad, till dessert, som smaksättare till fisk-och kötträtter.

Enkla tips

Tänk på att granatäpplefläckar är mycket svåra att få bort.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top