<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Hallon
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Hallon

Rubus idaeus

Hallon är en buske som ofta odlas i Sverige för de goda och nyttiga bären. I Sverige har man odlat hallon sedan Medeltiden. Det finns både röda och gula hallon. Färska hallon är fantastiskt goda med utpräglad sötma.

Skriv ut
2648
Användning

Färska hallon är en riktig delikatess. Hallon är utmärkta att koka sylt, saft och kräm på. Till tårtfyllning och tårtdekoration.  Man kan även göra vinäger på hallon.

Förvaring

Helst i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Exempel på maträtter

Hallonkräm, pannkakor med hallonsylt, sallad med färska hallon, hallonmarmelad, hallonsmoothies.

Enkla tips

Om man skall frysa hallon bör de styckfrysas först.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top