<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Jordgubbar
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Jordgubbar

Fragraria ananassa Duch

Jordgubben kom till Europa först på 1700-talet. Man brukar säga att när den svenska jordgubben är mogen då är det svensk sommar! Det finns många olika sorters jordgubbar, en del är sötare än andra. Idag finns det många gårdar som har självplock av jordgubbar. 

Skriv ut
2718
Användning

Jordgubbar kan ätas färska, frysta, marinerade, syltade, saftade.

Förvaring

Jordgubbar förvaras bäst i kylskåp.

Exempel på maträtter

Jordgubbstårta, jordgubbskräm, romtopf, jordgubbssalsa, sallad med jordgubbar.

Enkla tips

Det går bra att koka saft och sylt på frysta jordgubbar.
Man kan krydda jordbubbsrätter med färsk riven ingefära.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top