<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Kålrabbi
mat&smak / den 7 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Kålrabbi

Brassica oleracea var. Gongylodes

Kålrabbin odlas inte så mycket här i Sverige, men i Centraleuropa är det en allmän och uppskattad kålsort. Det är den uppsvällda stamdelen på kålrabbin som används.

Skriv ut
2275
Användning

Frukterna skalas alltid och kan sedan skivas eller strimlas och kokas i lätt saltat vatten. Späd kålrabbi kan strimlas eller skivas och ätas som råkost, blandas i sallader eller bjudas till ost. 

Förvaring

2-4 grader.

Exempel på maträtter

Vegetarisk pytt, grönsakssoppa, grönsaksgratäng.

Enkla tips

Det går bra att ersätta en del av potatisen i en gratäng med kålrabbi.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top