<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Krusbär
mat&smak / den 7 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Krusbär

Ribes uva-crispa

Krusbär kommer ursprungligen från Kaukasus och Västafrika.  I Norden började de odlas först på 1600–talet. 

Skriv ut
4097
Användning

Omogna krusbär passar bra att koka gelé eller marmelad på. Mogna krusbär är goda att äta som de är, eller i kräm, desserter och sylt.

Förvaring

2-4 grader.

Exempel på maträtter

Krusbärskräm, pannkakor med krusbärssylt.

Enkla tips

Det går bra att frysa in krusbär.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top