<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Nektarin
mat&smak / den 7 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Nektarin

Prunus persica var. nectarina

Nektarin är en stenfrukt och härstammar från Kina. Namnet kommer från drycken nektar som anses vara "Gudarnas dryck" eftersom den har så fin smak. Nektarin är en glattskalig typ av persika. Nektarin tillhör samma släkte som plommon, aprikos och mandel. 

Skriv ut
4009
Användning

Nektarin kan ätas som den är samt i bakverk, desserter och sallader.

Förvaring

Omogna nektariner bör förvaras i rumstemperatur medan mogna nektariner förvaras bäst i kylskåp.

Exempel på maträtter

Kycklingsallad med nektarin, nektarinkompott, nektarinmarmelad, juice med nektarin.

Enkla tips

Nektariner är utmärkta att använda i en het salsa.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top