<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Pomerans
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Pomerans

Citrus × aurantium Amara-gruppen

Pomerans härstammar från sydöstra Asien. Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt, men är syrligare och bittrare i smaken än vanlig apelsin. Pomerans äts normalt inte färsk utan används som smaksättare. 

Skriv ut
5589
Användning

Pomerans används ofta i marmelad, gelé, drinkar och likörer. Torkade pomeransskal används som krydda i bröd och bakverk. Till jul använder man pomerans till julbröd och glögg.

Förvaring

Förvaras svalt.

Exempel på maträtter

Fruktkompott med pomerans, engelsk marmelad, vörtbröd och glögg.

Enkla tips

Om pomeransjuice efterfrågas i ett recept kan man prova 2 delar apelsinjuice och 1 del citronjuice.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top