<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Rabarber
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Rabarber

Rheum rhaponticum

Rabarber kom till Europa på 1600-talet och odlades då främst som medicinalväxt. Det var först på 1800-talet som man började odla rabarber i Sverige. Stjälkarna på rabarbern är röd- eller grönaktiga beroende på vilken sort man odlar.

Skriv ut
3473
Användning

Rabarber är god att koka kräm eller saft på samt att baka paj på.

Förvaring

2-4 grader. Det går utmärkt att frysa rabarber om man först skär den i bitar som läggs i plastpåse.

Exempel på maträtter

Rabarberpaj, rabarberkräm, rabarbersaft, rabarbermarmelad.

Enkla tips

Oxalsyrehalten är ofta ganska hög i rabarber, och större mängder oneutraliserade rabarber bör därför undvikas av människor med anlag för gall- och njursten.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top