<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Rättika
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Rättika

Raphanus sativus var.longipinnatus

Rättika kom till Sverige så sent som på 1980-talet. Rättika är en släkting till rädisa vilket tydligt märks på både smak och konsistens. Den speciella smaken hos alla typer av rättika och rädisa beror på att de innehåller senapsoljor.

Skriv ut
2358
Användning

Rättika är god att använda rå i sallader och i wokrätter.

Förvaring

2-4 grader.

Exempel på maträtter

Sallad med rättika, kycklingwok med rättika,

Enkla tips

Tunna strimlor av rättika är goda att lägga in i ättikslag och servera som tillbehör.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top