<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Rödkål
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Rödkål

Brassica oleracea var. capitata f. rubra

Rödkål odlas i begränsad omfattning i södra Sverige. Det enda som skiljer rödkålen från vitkålen är den mörkt röda färgen. 

Skriv ut
3319
Användning

Rödkål är en vanlig rätt på julbordet i delar av Sverige. Rödkålen används råriven i sallader, kokt till vilträtter.

Förvaring

Förvaras bäst svalt.

Exempel på maträtter

Helstekt gås med rödkål och gräddsås, rödkålssallad, Dansk rödkål.

Enkla tips

Rödkålen strimlas och kokas tillsammans ingredienser som ger kålen en mjuk, söt och syrlig smak. Ingredienser som ofta används är sirap, vinbärssaft, olja och äpplen. 

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top