<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Rosmarin
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Rosmarin

Rosmarinus officinalis

Rosmarin är en flerårig planta eller buske med barrliknande blad. Bladen används som krydda, både som färska och torkade. Rosmarin är särskilt populär i det italienska och franska köket.

Skriv ut
2792
Användning

Rosmarin passar mycket bra till fågel, kött och fiskrätter.

Förvaring

Över 8 grader. Känslig för uttorkning och för mycket vatten.

Exempel på maträtter

Rosmarinkryddad köttfärslimpa med champinjonstuvning, rosmarinkryddad kycklingfilé med potatisgratäng, potatisklyftor i ugn med rosmarin, olivolja och flingsalt.

Enkla tips

När man använder  torkad rosmarin får man se upp så man inte överdoserar för då kan det lätt smaka parfymerat.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top