<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Salladskål
mat&smak / den 10 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Salladskål

Brassica rapa ssp. Pekinensis

Salladskål kom till Sverige först under 1970-talet. Salladskål kallas även för kinakål eller kinesisk kål. Smaken påminner om kål, men konsistensen är spröd, krispig och saftig.

Skriv ut
4523
Användning

Man kan använda salladskål på samma sätt som isbergssallad.

Förvaring

I Kylskåp.

Exempel på maträtter

Tonfisksallad, grönsakssallad, stekt fisk med stuvad salladskål.

Enkla tips

Var noga med att skölja salladen innan användning.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top