<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Vitlök
mat&smak / den 12 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Vitlök

Allium sativum

Vitlök är en gammal kulturväxt som troligen kommer ifrån Västasiens stäpper. I Sverige fick vitlök sitt genombrott först på 80-talet. Vitlök består av många klyftor som var och en är omgiven av ett tunt pappersliknande skal. Vitlök har en karaktäristisk smak och lukt. Färsk vitlök har mildare smak än lagrad.

Skriv ut
4683
Användning

Vitlök används framförallt som krydda i grytor, färsrätter, soppor. Vitlök går även utmärkt att ugnsbaka. Inläggningar med vitlök.

Förvaring

Bör förvaras svalt och torrt.

Exempel på maträtter

Scampi med vitlök, köttfärssås med vitlök, vitlöksbröd, vitlökssmör.

Enkla tips

Föredrar man en skarpare vitlökssmak rekommenderas att pressa vitlöken, vill man ha en mildare smak bör man riva eller hacka vitlöken.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top