Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Gnocchi med pancetta på en bädd av babyspenat
mat&smak / den 26 mars 2015 / Kategorier: Recept, Kött o charkuteri

Gnocchi med pancetta på en bädd av babyspenat

recept, ca 4 personer

Skriv ut
4795
Ingredienser

Gnocchi
600 g mjölig potatis
ca 2 dl vetemjöl
1 ägg
salt
olja, smör att steka i

150 g pancetta
1 påse babyspenat (eller annan sallad)
nyriven parmesanost
salt, svartpeppar

 

Gör så här
  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa eller stöt den varm direkt på mjölat bakbord. Låt svalna.
  • Salta potatisen lätt och knåda i mjöl och ägg till en slät deg. Tillsätt ev mer mjöl. Degen är klar när den inte fastnar på fingrarna.
  • Ta bitar av degen och rulla ut till fingertjocka längder på mjölat bakbord. Skär dem i 2-3 cm långa bitar, tryck till med tummen och lägg på mjölat bakbord.
  • Koka upp ca 2 l saltat vatten och lägg i gnocchin i omgångar. Ta upp dem med hålslev när de flyter upp till ytan. Lägg åt sidan för att rinna av.
  • Skär pancettan i skivor och sen i mindre bitar. Stek den knaprig i panna utan extra fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Smält smör och olja i en panna och stek gnocchin gyllenbrun.
  • Arrangera spenatbladen på 4 tallrikar. Lägg på gnocchi och pancetta. Dra några varv med salt- och pepparkvarnen och strö över riven parmesanost.

Bon Appétit!

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top