Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Het majonnäs och klyftpotatis
mat&smak / den 24 mars 2014 / Kategorier: Recept, Smårätter, Övrigt

Het majonnäs och klyftpotatis

recept, ca 4 pers

Skriv ut
7269
Ingredienser

1 kg fast, riktigt god potatis
2 msk olivolja
flingsalt

Majonnäs
2 äggulor, gärna ekologiska
1 tsk fransk senap
2 dl mild olivolja, gärna Lechín från Oro del Desierto
en klyfta citron
1/2 dl crème fraiche
gräslök
lite salt
några stänk Original Habanero Xtra Het Chilisås

Gör så här

Sätt ugnen (gärna varmluft) på 215 grader. Skala potatisen och skär den i jämna klyftor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugn i ca 25 min, vänd gärna bitarna en stund på slutet för att ge jämn färg. Passa så att det inte blir svart! Ta ut potatisen ur ugnen och strö över flingsaltet.

Under tiden blandar du majonnäsen. Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Knäck äggen och separera gulorna från vitorna. Vitorna kan frysas och användas tilll  t ex maränger vid ett senare tillfälle. Lägg gulorna i en skål. Tillsätt den franska senapen och vispa ihop. Tillsätt sedan oljan droppvis under konstant vispning. Smaka sedan av majonnäsen med salt och citronsaft. Hacka gräslöken och blanda ner i majonnäsen tillsamman med chilisåsen. Tillsätt crème fraiche lite i sänder till önskad konsistens. Häll upp i en liten skål och servera tillsammans med den nyrostade potatisen.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top