Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Jordgubbscoupe med het maräng
mat&smak / den 15 juni 2014 / Kategorier: Bakat o dessert

Jordgubbscoupe med het maräng

recept 4 pers

Skriv ut
5861
Ingredienser

Maräng (20 små maränger)
3 äggvitor
2 dl socker
1-2 tsk krossad långpeppar

Övriga ingredienser
1 liter jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk Familjens Natursocker (eller vanligt råsocker)
Färsk mynta

Gör så här

Blanda äggvitor och socker i en rostfri skål och värm försiktigt över ett vattenbad tills sockret har smält. Ta bort från värmen och vispa med elvisp i ca 5 minuter tills äggvitan blir vit, tjock och blank. Krossa långpepparn fint i en mortel och blanda ner i marängsmeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka eller spritsa ut marängsmeten. Grädda i 140 grader i ca 20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar några timmar, gärna över natten.

Servering
Rensa och skölj jordgubbarna, dela dem om de är stora. Fördela i 4 dessertglas. Strö över lite socker, vispa grädden och lägg en klick i varje coupe. Toppa med maränger och en kvist färsk mynta.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top