Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Kall Gurk-  och Avokadosoppa toppad med Provensalska Vildblommor
mat&smak / den 14 april 2015 / Kategorier: Recept, Grönt, Smårätter, Soppa

Kall Gurk- och Avokadosoppa toppad med Provensalska Vildblommor

recept, 6-8 portioner

Skriv ut
4437
Ingredienser

1 stor gurka eller 2 små
2 avokado
1 schalottenlök
1 vitlök
1 kruka dill
1 kruka persilja
2-3 dl turkisk yoghurt
1 msk Bella Buljong buljongpulver
1 dl vatten
1-2 tsk citronsaft
2 tsk vit Balsamvinäger
salt, peppar (gärna Trio Noir)

olivolja
Provensalska Vildblommor
gräslök

 

Gör så här

Börja med att sjuda 1 msk Bella Buljong i 1 dl kokande vatten några minuter, låt svalna.

Skala och dela gurka, avokado, schalottenlök, vitlök och lägg i mixer. Tillsätt grovhackad dill och persilja. Häll i yoghurt, buljong, citonsaft och mixa ihop till en slät soppa. Tillsätt eventuellt mer vatten till lagom konsistens.
Smaksätt med vit Balsamvinäger och salt.
Ställ i kylskåp minst en timme. 

Häll upp i små skålar. Dra några varv med svartpepparkvarnen och ringla över en god olivolja. Dekorera med Provensalska Vildblommor och gräslök.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top