Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Pannacotta smaksatt med lakrits
mat&smak / den 12 april 2014 / Kategorier: Recept, Bakat o dessert

Pannacotta smaksatt med lakrits

recept, ca 4 pers

Skriv ut
8713
Ingredienser

4 dl vispgrädde
2,5 msk socker, gärna Ren Panelasocker
1-2 tsk lakritspulver
1,5 gelatinblad

Hallonsås
300g hallon
Några matskedar socker, t.ex. Ren Panelasocker

Gör så här

Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulver under vispning. Mängden lakritspulver är en smaksak. Prova dig fram. När pulvret löst sig häller du i resten av grädden och låter allt koka upp.

Blötlägg gelantinet enl. beskrivning på förpackning. Dra den kokande grädden av plattan och rör i det blötlagda gelantinet.
Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen. Det tar några timmar.

Hallonssås
Lägg hallonen i en panna och koka upp med socker. Spara några hallon till garnering. Mängden socker beror på hur söt du vill ha din hallonsås. Börja med 1 - 2 msk.
När det blivit 'såsigt' tar du av pannan från plattan och passerar hallonen genom en sil. Låt hallonsåsen svalna. Häll såsen över den stelnade pannacottan och garnera med några hela hallon.

Servera och njut!

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top