Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Parfait med Black Garlic, svart vitlök
mat&smak / den 9 januari 2014 / Kategorier: Recept, Bakat o dessert

Parfait med Black Garlic, svart vitlök

recept, ca 8 port

Black Garlic är spännande. Den kan användas varm som kall, som smakförhöjare i grytor och marinader eller som smaksättare. Även i desserter. Här har vi gjort en parfait smaksatt med Black Garlic. Vi blev positivt överraskade och med lite frukt och nötter blev det en dessert som vi gärna gör igen.

Skriv ut
8610
Ingredienser

5 äggulor
1,5 dl florsocker
5 dl grädde
1 vaniljstång eller motsvarande mängd vaniljpulver
ca 8 st Black Garlic klyftor
Inlagd frukt och rostade nötter är gott att servera till.

Gör så här

Vispa socker och äggulor till ett tjockt och pösigt skum. 

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner dem i äggulesmeten. Har du ingen vaniljstång går det bra att ta motsvarande mängd vaniljpulver istället. 

Mosa Black Garlic med sked på en tallrik, rör därefter ner i smeten.

Vispa grädden till lagom konsistens och vänd till sist ner den i smeten. 

Ställ i frysen tills det stelnat, ca 5-6 timmar.

Lägg upp i skålar och servera med inlagd frukt och rostade valnötter eller hasselnötter.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top