mat&smak / den 30 mars 2015 / Kategorier: Recept, Kött o charkuteri, Sallader, Smårätter Rödbetscarpaccio med getost och knaperstekt pancetta recept, 4 personer Gnocchi med pancetta på en bädd av babyspenat Kall Gurk- och Avokadosoppa toppad med Provensalska Vildblommor Skriv ut 7505 Tags:receptpancetta Ingredienser4 medelstora rödbetor 2 nävar ruccola 200 - 250 g getost 4 msk pinjenötter 100 - 150 g pancetta olivolja, vit balsamvinäger salt och svartpeppar Gör så här Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Skölj i kallt vatten. Skala dem. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Skär pancettan i skivor. Skär bort svålen, dela resten i små bitar och stek dem knapriga i panna utan extra fett. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva rödbetorna tunt med t.ex en osthyvel. Arrangera dem på 4 tallrikar. Lägg ruccola på rödbetorna. Smula getosten över. Lägg på knaperstekt pancetta och rostade pinjenötter. Salta, peppra och ringla över olivolja och vit balsamvinäger. Bon Appétit! Länkar Balsamvinäger, olivolja och kryddor finns i shoppen >>> Relaterade artiklar Gnocchi med pancetta på en bädd av babyspenat Exotiskt äppelfläsk med Calypso Tropical Morot- och pumpasoppa med Akkawiost Olivoljeglass Tomatsallad