Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Rödbetscarpaccio med getost och knaperstekt pancetta
mat&smak / den 30 mars 2015 / Kategorier: Recept, Kött o charkuteri, Sallader, Smårätter

Rödbetscarpaccio med getost och knaperstekt pancetta

recept, 4 personer

Skriv ut
5045
Ingredienser

4 medelstora rödbetor
2 nävar ruccola
200 - 250 g getost
4 msk pinjenötter
100 - 150 g pancetta
olivolja, vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

Gör så här
  1. Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Skölj i kallt vatten. Skala dem.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
  3. Skär pancettan i skivor. Skär bort svålen, dela resten i små bitar och stek dem knapriga i panna utan extra fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skiva rödbetorna tunt med t.ex en osthyvel. Arrangera dem på 4 tallrikar.
  5. Lägg ruccola på rödbetorna.
  6. Smula getosten över.
  7. Lägg på knaperstekt pancetta och rostade pinjenötter.
  8. Salta, peppra och ringla över olivolja och vit balsamvinäger.

Bon Appétit!

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top