Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Torskfilé i gräddig sås smaksatt med Neptuns dröm
mat&smak / den 12 januari 2016 / Kategorier: Recept, Fisk o skaldjur

Torskfilé i gräddig sås smaksatt med Neptuns dröm

recept, ca 4 port

Skriv ut
2739
Tags:fisk
Ingredienser

800g torskfilé delad i lagom stora portionsbitar
½ purjolök, finstrimlad inkl lite av det gröna
25g smör
1,5 - 2 msk vetemjöl

3 dl grädde
färsk citronsaft från ½ citron
2-3 tsk Neptuns dröm
1 msk Dijonsenap
2 tsk Muscatvinäger eller sherryvinäger

12 mandelpotatisar delade i 3-4 delar
4 morötter delade i ungefär lika stora bitar som potatisen
1 stor palsternacka delad i ungefär lika stora bitar som potatisen
1 rödlök, hackad
150g pancetta, skuren i fina strimlor

Gör så här

Börja med rotfrukterna
Stek potatisen i olivolja i stekpanna på hög värme så att de får färg, ca 5 min.
Lägg i morötterna och palsternackan i stekpannan tillsammans med potatisen och låt allt steka tills det blir mjukt.
Stek rödlök och pancetta i lite olivolja i egen stekpanna tills löken är väl genomstekt och pancettan är knaprig. 

Fisken
Smält smöret i vid panna. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det kokar/bubblar upp. Rör i grädden lite i taget. Smaksätt med citronsaft, Neptuns dröm, Dijonsenap och vinäger. Låt koka ihop. 
Lägg i purjolöken och fisken. Låt allt sjuda på svag värme ca 10 min eller tills fisken är klar. 

Inför servering
Lägg i rödlöken och pancettan i potatispannan, blanda runt och höj värmen så att allt får ett hastigt uppfräs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera rotfrukterna tillsammans med torskfilén, toppa gärna med färska örter.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top