Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Exotiskt äppelfläsk med Calypso Tropical
mat&smak / den 6 november 2014 / Kategorier: Kött o charkuteri

Exotiskt äppelfläsk med Calypso Tropical

Skriv ut
6887
Tags:recept
Ingredienser

500 g färskt sidfläsk i skivor
1 gul lök
1 röd lök
1 schalottenlök
2 msk smör
6 torkade aprikoser (gärna ekologiska)
2 msk Calypso Tropical (ekologisk curry)
3 dl gräddfil
1-2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger, gärna från Malmö Vinägerfabrik
salt
1 syrligt rött äpple
1 citronklyfta
färsk mynta

700-800 g delikatesspotatis

Gör så här
  1. ​Skär bort svålen från sidfläskskivorna och dela i mindre bitar.
  2. Skala och skär lökarna i strimlor. Hacka schalottenlöken fint. Stek sakta på medelstark värme i smör tills löken blir mjuk, det tar ca 10 min. Använd en traktörpanna med lock.
  3. Stek sidfläsket i smör tills det får en gyllene färg. Salta lätt och lägg över fläsket på den stekta löken.
  4. Pudra över Calypso Tropical och låt småfräsa någon minut. Slå på gräddfilen, lite av vattnet och låt koka ihop. Häll i äppelcidervinäger och eventuellt mer vatten. Lägg på locket och låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt.
  5. Under tiden delar du äpplet, tar ur kärnorna och skär frukten i små tärningar. Blanda med hackad mynta och lite färskpressad citron.
  6. Servera äppelfläsket med nykokt delikatesspotatis toppa rätten med äppel/myntasalladen.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top