Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Lökpaj smaksatt med vit Balsamvinäger och Doften av Macchia
mat&smak / den 23 april 2015 / Kategorier: Recept, Pizza, paj o pasta

Lökpaj smaksatt med vit Balsamvinäger och Doften av Macchia

recept, 6-8 port

Skriv ut
4956
Tags:paj
Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
0,5 tsk salt
2 msk iskallt vatten

ca 800 g lök, gärna blandade sorter, gul- röd och schalottenlök
olja + smör att steka i
1,5 msk vit Balsamvinäger
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk Doften av Macchia
1 liten burk sardeller
svarta oliver att dekorera med
färsk rosmarin
svartpeppar, gärna Vild Långpeppar

Gör så här

Börja med pajdegen. Häll mjöl, salt och smör, skuret i små kuber, i en matberedera och kör till smulig konsistens. Häll i kallt vatten och kör tills degen går ihop till en boll. Lägg den i en plastpåse, platta ut degen något och lägg kallt i ca 1 timme.
Kavla ut degen och lägg i pajform, ca 28 cm. Låt degen gå upp på kanterna. Ställ ev i kyl eller frys ca 30 min innan den förgräddas i 200 grader i ca 10 min.

Skala och skiva löken i ringar. Stek den i olja och smör på medelvärme tills den blir mjuk, minst 15-20 minuter. Låt svalna något och lägg sen all lök i det förgräddade pajskalet.

Rör ihop ägg och mjölk, smaksätt med Doften av Macchia. Häll äggblandningen över löken i pajskalet. Dekorera med sardeller, oliver och strö över färsk rosmarin.

Grädda i ugn, 175 grader i ca 40 minuter. 
Smaksätt med svartpeppar innan servering, gärna mortlad Vild Långpeppar.
Servera med en grönsallad.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top