Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Morot- och pumpasoppa med Akkawiost
mat&smak / den 10 oktober 2014 / Kategorier: Recept, Soppa

Morot- och pumpasoppa med Akkawiost

recept, ca 4 pers

Skriv ut
8234
Ingredienser

2 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
2 stora morötter, hackade
1 klyfta butternutpumpa, hackad (lika mycket som morötterna)
2 tsk fänkålsfrö
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
1 tsk salt
svartpeppar
smaksätt med god sherryvinäger
1 pkt Akkawiost från Nablus Mejerier (Halloumiost går också bra)

Gör så här

Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn löken tills den blir mjuk.
Tillsätt morötter, pumpa och fänkålsfrö. Stek några minuter.
Slå på buljongen och låt sjuda under lock i ca 30 minuter, tills morötterna och pumpan är mjuka.
Kör soppan slät i en mixer, matberedare eller använd en stavmixer. 
Smaka av med salt och peppar och sherryvinäger. 
Tärna osten och låt tärningarna bli varma och mjuka några minuter i soppan. Får du inte tag i Akkawiost går det att ersätta den med Halloumiost.
Vill du ha mer fänkålssmak, strö lite rostade fänkålsfrön ovanpå soppan.
Servera! 

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top