Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Olivoljeglass
mat&smak / den 21 augusti 2014 / Kategorier: Bakat o dessert

Olivoljeglass

recept, ca 6-8 pers

Skriv ut
9913
Ingredienser

Sockerlag:
2,5 dl Familjens Natursocker eller motsvarande
0,5 dl ekologisk honung från linas och binas
1,5 dl vatten

3 dl grekisk yoghurt (10%)
4 dl naturell yoghurt (3%)
4 msk Lechin olivolja

Crunch:
3 msk smör

1 dl havregryn
0,5 dl flagad mandel
0,5 dl Familjens Natursocker eller motsvarande

 

Gör så här

Blanda ingredienserna till sockerlagen, koka ihop och låt svalna.
Blanda den kalla sockerlagen med yoghurt och olivolja och kör i glassmaskin. 
Glassen kan serveras direkt från glassmaskinen men om du vill ha den hårdare går det bra att först frysa in den någon timme.

Så här gjorde vi crunchen:
Smält smöret i en stekpanna. Blanda i havregryn, flagad mandel och Familjens Natursocker Stek till crunchen är gyllenbrun. Låt svalna.

Servera genom att lägga upp och ringla olivolja över. Toppa med crunchen. 

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top