Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Borsjtj - rysk rödbetssoppa med yoghurtbollar
mat&smak / den 6 mars 2014 / Kategorier: Recept, Soppa

Borsjtj - rysk rödbetssoppa med yoghurtbollar

recept, ca 6 pers

En mustig rödbetssoppa som serveras med orientaliska yoghurtbollar.

Skriv ut
10640
Ingredienser

7 st rödbetor (500 -700g)
2 gula lökar
250g vitkål
2 st morötter
1 palsternacka
2 msk olja
2 st lagerblad
1,5 l grönsaksbuljong
2,5 msk smör
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Till servering:
Hackad bladpersilja
Youghurtbollar  (ca 2-3 st/person)

Gör så här

Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala alla grönsaker och strimla grovt, gärna i en matberedare. Värm lite olja och fräs alla grönsaker i en rymlig gryta tills de får lite färg. Tillsätt buljong och kryddor och låt koka upp. Det kan vara svårt att hitta en god grönsaksbuljong med mycket smak. Ett bra val är antingen Lantbuljong från Renée Voltaire eller vegetarisk buljong från Biofood. Låt soppan koka i minst 20 min. Skala och riv den sista rödbetan och tillsätt den mot slutet, för en mer intensiv röd färg. Smaka av med en god vinäger, salt och peppar.

Servera soppan upplagd i tallrikar och toppa med några yoghurtbollar och hackad persilja.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top