Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Het Gazpacho
mat&smak / den 27 juni 2014 / Kategorier: Soppa

Het Gazpacho

recept, 4 pers

Skriv ut
6749
Ingredienser

2,5 dl kall buljong
4 tomater
0,5 gurka
0,5 röd paprika
1 vitlöksklyfta
150 g vattenmelon
1 salladslök
0,5 tsk Skånsk Chilisås eller Tabasco
2 msk olivolja
0,5 msk sherryvinäger
salt

Till servering:
Brödkrutonger, yoghurtbollar och dill

Gör så här

Skålla tomaterna och dra av skinnet. Dela i klyftor och ta ur kärnorna. Dela gurkan på mitten. Skala ena halvan, dela och skrapa ur kärnorna. Spara andra halvan till serveringen. Dela paprikan och ta ur kärnorna. Skär melonen i bitar. Finhacka salladslöken och vitlöken. Lägg alla grönsaker tillsammans med hönsbuljongen i en mixer och kör på högsta effekt tills alltsammans är finfördelat. Smaka av med Skånsk Chili, sherryvinäger och lite salt. Låt stå och mogna i kylen några timmar, gärna till nästa dag.

Servera väl kyld i små skålar eller glas. Toppa med fint tärnad gurka, brödkrutonger, några yoghurtbollar och färsk dill inför serveringen.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top