Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Rödkålssallad med fetaost
mat&smak / den 10 januari 2014 / Kategorier: Recept, Grönt, Sallader

Rödkålssallad med fetaost

recept, ca 4 pers

En enkel och god rödkålssallad med fetaost. Ät den som en lunchsallad med bröd eller som tillbehör till en middag.

Skriv ut
14487
Ingredienser

En klyfta rödkål (ca 500g)
1 rödlök
100 g fetaost
1 ekologisk citron
Olivolja, gärna ekologisk
Salt, gärna havssalt
Bladpersilja

Gör så här

Strimla rödkålen fint. Lägg den i en bunke och strö över salt. Krama rödkålen till vattnet släpper och kålen blir mjuk. Smaka på kålen, om du har haft mycket salt i och det känns för salt, skölj kålen i vatten och bred ut på hushållspapper för att torka lite.
Strimla sedan rödlöken fint.
Hacka bladpersiljan.
Blanda alltsammans och lägg upp på ett fat.
Toppa med smulad fetaost och olivolja.
Servera citronklyftor till att pressa över salladen.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top