Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Bovetevåfflor med orientalisk sallad
mat&smak / den 15 mars 2014 / Kategorier: Recept, Kött o charkuteri, Sallader, Smårätter

Bovetevåfflor med orientalisk sallad

recept, ca 4 pers

Skriv ut
7628
Ingredienser

Våffelsmet
2 ägg
2 dl mjölk
4 dl bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl iskallt vatten
100 g smält smör + lite till järnet

Tamarirostade frön
1 dl frön (t ex solrosfrön och pumpakärnor)
0,25 dl tamari
0,25 dl vatten

Örtolja
2 dl kallpressad extra virgin olivolja med distinkt smak
1 näve blandade örter (t ex basilika, bladpersilja, salvia, timjan)
lite salt

Orientalisk sallad
4 rejäla skivor lufttorkad skinka
2 mogna avokado
Granatäpplekärnor (ca en halv frukt)
Tamarirostade solrosfrön (går även bra med neutralt rostade frön)
1 påse mixade baby-leaf salladsblad
12 yoghurtbollar med myntasmak
örtolja (kallpressad extra virgin olivolja, blandade örter)
salt och svarpeppar 

Gör så här

Våffelsmet
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Vispa ner vatten och smör. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

Tamarirostade frön
Blanda vatten och tamari. Häll på fröna och blanda. Lägg ut på en plåt och rosta i ugnen på ca 150 grader tills all vätska är borta och fröna är knapriga. Använd att strö på sallader.

Örtolja
Värm försiktigt oljan på spisen till ca 40 grader. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör på full effekt tills alla örterna är ordentligt sönderslagna och oljan är härligt grön. Kan sparas i kylen och användas t ex som smaksättning i sallader, till pasta eller varma grönsaksrätter.

Orientalisk sallad
Skala avokadon och skär den i skivor. Skölj salladen. Fördela avokadoskivorna och salladen på våfflorna. Dela skinkan i mindre bitar och fördela även dessa på våfflorna. Lägg på yoghurtbollarna, strö över granatäpplekärnor och frön. Ringla över örtoljan, dra några varv med pepparkvarnen och strö eventuellt över lite flingsalt. Servera.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top