Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Sallad med rödbetor, jordärtskockor och rödkål
mat&smak / den 8 januari 2014 / Kategorier: Recept, Kött o charkuteri, Sallader

Sallad med rödbetor, jordärtskockor och rödkål

recept, ca 4 pers

En god vintersallad som med fördel äts ljummen.

Skriv ut
10132
Ingredienser

2-4 rödbetor, kokta och skalade
6 jordärtskockor, skalade och kokta
½ huvud rödkål, litet
2 schalottenlökar, skalade
1 pkt bacon av bra kvalitét
1 näve rostade valnötter
persilja
olivolja, gärna ekologisk
sherryvinäger
havssalt och svartpeppar

Gör så här

Strimla rödkålen fint, lägg i en skål, salta och häll på ca 1 msk ekologisk olivolja och 2-3 tsk sherryvinäger, låt stå en stund.
Fräs bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
Skiva de kokta rödbetorna och jordärtskockorna i ca 0,5 cm tjocka skivor,
Fräs den hackade schalottenlöken i god olivolja några minuter så att den blir mjuk. Lägg i de skivade jordärtskockorna och fräs på bägge sidor några minuter så att de blir gyllenbruna. Lägg åt sidan.
Häll ny olivolja i pannan och fräs rödbetorna på samma sätt som jordärtskockorna.
Lägg upp rödbetorna på en stor tallrik eller på 4 små, därefter jordärtskockorna och schalottenlöken. 
Ovanpå lägger du den strimlade rödkålen. 
Strö baconet över.
Garnera med persilja och valnötter.
Smaksätt ev med mer salt, peppar, olivolja och sherryvinäger.
Servera gärna ett glas rött vin till.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top