Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Tarte Tatin med Tomat
mat&smak / den 4 augusti 2014 / Kategorier: Pizza, paj o pasta

Tarte Tatin med Tomat

recept, 4-6 pers

Skriv ut
7198
Ingredienser

ca 750 g körsbärstomater, eller så många att det fyller pajformen
smördeg, köp färdig eller gör din egen
2 - 3 msk Balsamvinäger
2 msk Familjens Natursocker eller annat rörsocker
30 g smör
2 tsk oregano
färsk timjan
salt
Tellicherry Urskogspeppar eller annan svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och socker i en panna. När det blivit gyllenbrunt tillsätter du de hela tomaterna och låter det puttra i ca 5 minuter.
Strö över oregano. Krydda med salt och peppar (vi använde Tellicherry Urskogspeppar). Tillsätt Balsamvinägern och låt allt puttra i ytterligare 2 minuter.
Lägg över tomaterna i en pajform.
Kavla ut smördegen och lägg den som ett lock ovanpå tomaterna. Tryck till kanterna längs pajformens insida. 
Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun.
Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter innan du vänder den rätt. Om det har bildats mycket vätska kan du hälla av lite.
Dekorera med färska timjankvistar.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top