Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Låt dig inspireras av våra recept till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Recept från mat&smak

Recept

Zucchinisoppa med knaperstekt pancetta
mat&smak / den 5 mars 2015 / Kategorier: Recept, Soppa

Zucchinisoppa med knaperstekt pancetta

recept, ca 4-6 personer

Skriv ut
3737
Ingredienser

ca 800 g zucchini, delad i bitar
1 purjolök, delad i bitar
2 msk olivolja
1 - 1,5 liter grönsaksbuljong
grädde eller mjölk att späda med
några teskedar sherryvinäger
salt och peppar
hyvlad Parmesanost
ca 100 g pancetta

Gör så här
  1. Fräs purlolök och zucchini i olivoljan.
  2. Häll på buljong så att det precis täcker.
  3. Låt småkoka i ca 20 min.
  4. Ta av från plattan och kör i mixer till en slät soppa.
  5. Späd ev med mer buljong eller grädde till lagom konsistens.
  6. Smaksätt med salt, peppar och sherryvinäger. Smaka dig fram till mängden sherryvinäger.
  7. Skiva pancettan i tunna skivor och skär av svålen. Dela varje skiva i mindre bitar. Fräs pancettan på stekjärn, gärna en  gjutjärnspanna, utan extra fett tills den får en fin gyllenbrun färg.
  8. Hyvla osten med en osthyvel i tunna skivor.
  9. Häll upp soppan i tallrikar.Fördela pancettan och osten i soppan. Ringla olivolja över.
  10. Servera!

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x
Back To Top