mat&smak / den 5 mars 2015 / Kategorier: Recept, Soppa Zucchinisoppa med knaperstekt pancetta recept, ca 4-6 personer Exotiskt äppelfläsk med Calypso Tropical Gnocchi med pancetta på en bädd av babyspenat Skriv ut 5697 Ingredienserca 800 g zucchini, delad i bitar 1 purjolök, delad i bitar 2 msk olivolja 1 - 1,5 liter grönsaksbuljong grädde eller mjölk att späda med några teskedar sherryvinäger salt och peppar hyvlad Parmesanost ca 100 g pancetta Gör så här Fräs purlolök och zucchini i olivoljan. Häll på buljong så att det precis täcker. Låt småkoka i ca 20 min. Ta av från plattan och kör i mixer till en slät soppa. Späd ev med mer buljong eller grädde till lagom konsistens. Smaksätt med salt, peppar och sherryvinäger. Smaka dig fram till mängden sherryvinäger. Skiva pancettan i tunna skivor och skär av svålen. Dela varje skiva i mindre bitar. Fräs pancettan på stekjärn, gärna en gjutjärnspanna, utan extra fett tills den får en fin gyllenbrun färg. Hyvla osten med en osthyvel i tunna skivor. Häll upp soppan i tallrikar.Fördela pancettan och osten i soppan. Ringla olivolja över. Servera!