<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

Här berättar vi om en del av de hjältar vi besöker samt annan kunskap som vi förkovrat oss med.

Uppsnappat från Sverige & Världen

Alla kan plocka äpplen

Modenas svarta guld Modenas svarta guld
Previous Article
Salami på svenska Salami på svenska
Next Article
Alla kan plocka äpplen

Nu rullar hösten in och det är frukttider. Kanske tillhör du de lyckligt lottade som har fruktträd i din trädgård och bara kan sträcka ut handen för att få ett gyllene äpple i din hand, men mest troligt är kanske att du bara drömmer om denna lyx. Butikerna börjar nu fylla på med svenska äpplen och det känns härligt, men det finns också andra bra sätt att få tag i välsmakande närodlad frukt för oss fruktträdslösa. En ny trend har varit på väg ett tag som går ut på att tipsa varandra om var man kan hitta fruktträd som är tillgängliga för allmänheten. Träden är fler än man tror och det är högst sannolikt att det finns ett och annat i din närhet.
Är du intresserad kan du gå in på www.fruktkartan.se, där kan du hitta registrerade träd runt om i Sverige. Man har också möjlighet att utöka kartan med fler träd genom att lägga upp ett konto på www.säsongsmat.nu. Äkta Vara är också en organisation som tagit initiativ till en Fruktförmedling för konsumenter. Det är deras bidrag till att ta hand om hela det överflöd av frukt som varje år går till spillo i privata trädgårdar för att trädägarna av olika anledningar inte har möjlighet att ta hand om frukten. På Äkta Varas Fruktförmedling kan du både söka givare i din närhet och själv lägga upp annonser om du har något att erbjuda.

Sist, men inte minst, glöm inte bort sociala mediers enorma  och omedelbara kraft. Genom en enkel statusuppdatering på FB där du frågar om någon har fruktträd som behöver plockas, kan du snabbare än du anar få ihop till helgens äppelkaka.

Lycka till!

Text: Anna Harald, mat&smak
Foto: Marie Jönsson, mat&smak

/ Skrivet av: Anonym / Antal visningar: 9118 / Kommentarer: 0 /
Skriv ut

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

Kategorier

Arkiv

«juli 2019»
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Back To Top